Σας ενημερώνουμε, ότι στο σχολείο μας τοποθετήθηκε από το Υπουργείο Ψυχολόγος, ΠΕ 23, η Δούλη Ελένη και θα συνεργάζεται μαζί μας κάθε Πέμπτη.

Η επιστήμη της ψυχολογίας είναι θεμελιώδους σημασίας για τη διδασκαλία, τη μάθηση και την ανάπτυξη του παιδιού. Οι σχολικοί ψυχολόγοι έχουν την κατάρτιση και την εμπειρία σε βασικούς τομείς της ψυχολογίας φυσικά, αλλά και της εκπαίδευσης και αντιπροσωπεύουν τις επιδιώξεις και των δύο πεδίων ώστε να προωθούν την ολοκλήρωση σχολικών στόχων στους τομείς της συμπεριφοράς, της μάθησης και της ψυχικής υγείας. Προσφέρουν έναν προσανατολισμό επίλυσης προβλημάτων. Ο ρόλος τους περιλαμβάνει την πρόληψη, την αξιολόγηση και τη συμβουλευτική.

Στην εποχή μας που οι μαθητές μας βίωσαν τόσο έντονα τον εγκλεισμό αλλά και όλες τις άλλες συνέπειες που προκάλεσε η πανδημία του COVID-19 στην καθημερινότητά όλων μας, η παρουσία και η υποστήριξη της ψυχολόγου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς είναι όχι μόνο χρήσιμη αλλά και απαραίτητη.

 

Ποιος είναι ο ρόλος του ψυχολόγου στο σχολείο

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Κυριακούλη Μαρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>