23    26  25

Η περίοδος των Χριστουγέννων είναι πάντοτε ιδιαίτερη για όλους, Τα Χριστούγεννα είναι περίοδος γιορτινή, γεμάτη φως και το πνεύμα τους έχει ως βασικό συστατικό του ένα πράγμα: την προσφορά. Με στόχο λοιπόν να προσφέρουμε στα παιδιά ζεστασιά, χαρά, ξενοιασιά ώστε να βιώσουν το πνεύμα των εορτών, να αισθανθούν το γιορτινό κλίμα, πήραμε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου μας, στην “Αυλή του Άη Βασίλη» με κατασκευές και ένα βιωματικό παιχνίδι.

7 8 88β
Έτσι οι μαθητές μας κατασκεύασαν στολίδια με μυρωδάτα κανελόξυλα και γλυκάθηκαν από ένα διαφορετικό «Ρούντολφ» και από ένα λαμπερό και γλυκό χριστουγεννιάτικο δεντράκι με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του σχολείου μας, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου. Παρότι δεν μας βοήθησε καθόλου ο καιρός, αφού έβρεχε δυνατά όλο το απόγευμα, οι μικροί μαθητές ήρθαν και με ενθουσιασμό έφτιαξαν τις κατασκευές τους, έδωσαν και πήραν ευχές για «Γλυκά και μυρωδάτα Χριστούγεννα»

1 5β 6β 2 3 4 21
Ταυτόχρονα έξω, αν και είχε κρύο και έβρεχε τα παιδιά περίμενα με λαχτάρα να γίνουν οι βοηθοί του Άη Βασίλη και να τον βοηθήσουν να βρει τις λέξεις ώστε να γράψει την ευχή του νέου έτους. Παντού αντηχούσαν οι φωνές τους καθώς έτρεχαν και έψαχναν τις λέξεις αλλά και ο ενθουσιασμός και η χαρά τους όταν τις έβρισκαν! Όταν επιτέλους τα παιδιά, οι βοηθοί του Αη Βασίληη βρήκαν όλες τις λέξεις, μια ευχή αντηχησε παντού:

“Αγάπη και Ειρήνη για κάθε παιδί

τη νέα χρονιά που θα ΄ρθει!

Όλες οι ομάδες επιβραβευτήκαν για την συμμετοχή τους με ένα ενδεικτικό δωράκι και πολλές ευχές!!

99

Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας έδωσε το παρόν προσφεροντας εδεσματα στους γονείς αλλα και σε όλους τους επισκεπτες της αυλής ζεστά ροφήματα και γλυκά εδέσματα.
Όταν δίνεις χαρά στα παιδιά, παίρνεις διπλάσια ικανοποίηση γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Τα Χριστούγεννα όταν προσφέρουμε μπορούν να γεμίσουν περισσότερο την καρδιά μας αγάπη, φως, ευτυχία και ελπίδα!

One thought on “Γλυκά και μυρωδάτα Χριστούγεννα γεμάτα ευχές στην “Αυλή του Αη Βασίλη”

  • 19/12/2023 at 07:58
    Permalink

    Εξαιρετικές οι δράσεις του σχολείου!Θερμά συγχαρητήρια!!!Καλά Χριστούγεννα και Καλή Χρονιά με υγεία και αγάπη!!!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>