Την Τρίτη 8 και την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου μας επισκέφθηκε η εκπρόσωπος του ελληνικού ερυθρού Σταυρού, κα Χρύσα Ράπτη και υλοποίησε εκπαιδευτικά προγράμματα Αγωγής Υγείας με όλους τους μαθητές.

Β1   Β4

Β2   Β3

Αρχικά ενημέρωσε τους μαθητές της Α και Β τάξης για την αξία της ατομικής υγιεινής η οποία έχει ως στόχο την πρόληψη της ασθένειας, τη διατήρηση της υγείας και την καλλιέργεια της αισθητικής που είναι έμφυτη στον άνθρωπο από την πρωτόγονη εποχή. Η ατομική υγιεινή περιλαμβάνει την καθαριότητα του σώματος, τον υγιεινό ύπνο, τη στοματική υγιεινή και άλλες υγιεινές καθημερινές συνήθειες. Μέσα από μια παρουσίαση, ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια προσπάθησε να επισημάνει στους μαθητές πόσο σημαντικό είναι το τακτικό πλύσιμο χεριών, το τακτικό βούρτσισμα δοντιών, το τακτικό πλύσιμο προσώπου κ.τ.λ. ώστε να διατηρήσουν την καλή υγεία τους.

Δ6   Δ5   Δ1

Δ3   Δ2   Δ4

Δ10   Δ11   Δ12

Δ8   Δ9   Δ13

Στη συνέχεια πραγματοποίησε πρόγραμμα με θέμα την πρόληψη ατυχημάτων με τους μαθητές της Γ και Δ τάξης στο οποίο αναφέρθηκε στη μεγάλη συχνότητα ατυχημάτων σε παιδιά  επειδή είναι συχνά «απορροφημένα» από τις δραστηριότητες τους και τείνουν να αγνοούν το περιβάλλον τους, για το οποίο έχουν περιορισμένη αντίληψη, λόγω μικρής εμπειρίας. Το μικρό ύψος των παιδιών τα εμποδίζει να δουν πάνω από ένα εμπόδιο ή να γίνουν αντιληπτά από ένα ενήλικα.

Μέσα από δραματοποίηση, παιχνίδια ρόλων αλλά και κατηγοριοποίηση ατυχημάτων μύησε τους μαθητές μας στην πρόληψη των ατυχημάτων όχι μόνο στο σχολείο αλλά και στο δρόμο και το σπίτι

smart   ΣΤ2     ΣΤ5

ΣΤ4  ΣΤ6   ΣΤ8   ΣΤ9

Τέλος ενημέρωσε τους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης για τις πρώτες βοήθειες που μπορούν να προσφέρουν για  να βοηθήσουν τον εαυτό τους και τους φίλους τους. Εστιάζοντας στο πόσο σημαντικό είναι να ξέρουν πως μπορούν να βοηθήσουν τους φίλους, τους συμμαθητές τους ή ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας άτομα, όταν κάποιος ξαφνικά αρρωστήσει ή πάθει κάποιο ατύχημα, μέχρι να έρθει κάποιος ενήλικος. Αυτό είναι που ονομάζουμε πρώτες βοήθειες. Τους έδειξε πως να κάνουν Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και πολλές άλλες συμβουλές για περίπτωση πνιγμουύ, εγκαύματος, κτλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>