1ο Νησί «Look Inside You»

Τον Νοέμβριο οι μαθητές/τριες παρέλαβαν έναν αινιγματικό χάρτη που θα τους οδηγούσε στον πολύτιμο θησαυρό. Για να βρούνε όμως το θησαυρό έπρεπε να επισκεφτούν τρία νησιά και να ανακαλύψουν τις λέξεις κλειδιά που θα τους οδηγούσαν στον θησαυρό.

IMG_20221213_101241 IMG_20221213_101319 IMG_20221213_101319 (2)

 

 

Οι μαθητές/τριες επισκέφτηκαν το πρώτο νησί. Εκεί τους υποδέχτηκε η αρκουδίτσα MrsJoy.  Συζήτησαν μαζί της για τα συναισθήματα και δημιούργησαν το χαλί των συναισθημάτων.

greece italy_1 italy_3 pinerolo spain greece_2

 

Η MrsJoy τους σύστησε στον δήμαρχο του νησιού τον MrHappy.  Αυτός τους ζήτησε να βοηθήσουν τους κατοίκους του νησιού να χτίσουν τα σπίτια τους. Οι μαθητές/τριες βρήκαν τα αρκουδάκια του νησιού να μαλώνουν, να διαφωνούν, να γελούν, να κλαίνε και να μην μπορούν να χτίσουν τα σπίτια του. Τελικά με τη βοήθεια όλων των παιδιών κατάφεραν να χτίσουν τα σπίτια των ονείρων τους.

s_6238d1ad3ccf87208119024ae8209841

Τελειώνοντας το χτίσιμο των σπιτιών καταλάβαν πως όταν δουλεύουν όλοι μαζί και συνεργάζονται μεταξύ τους μπορούν να καταφέρουν πολύ ωραία πράγματα. Επίσης πρέπει να εκφράζουν τα συναισθήματα τους είτε είναι θετικά είτε αρνητικά.

Τα παιδιά αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα ηλεκτρονικό βιβλίο και να το αφήσουν δώρο στα αρκουδάκια του νησιού. Στο πρώτο μέρος του βιβλίου δημιούργησαν ένα λεξικό συναισθημάτων (αγγλικά, ελληνικά, ιταλικά & ισπανικά) και στο δεύτερο μέρος μοιράστηκαν συμβουλές και τεχνικές που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας για να λύσει τις διαφορές του όταν αισθάνεται ότι κατακλύζεται από μεγάλα συναισθήματα.

biblio (2)Look inside you

Μετά την επίσκεψη στο πρώτο νησί «Look Inside You» κάθε σχολείο λαμβάνει ένα γράμμα από τους κατοίκους του νησιού. Είναι η πρώτη ένδειξη για να βρούμε τον θησαυρό.

Συναντηθήκαμε όλα τα σχολεία μαζί για να προσπαθήσουμε να μαντέψουμε την πρώτη  λέξη κλειδί.

Εμείς λάβαμε το γράμμα : Y

Η πρώτη λέξη κλειδί είναι ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ - EMPATHY

IMG_20230217_102841 2η τηλε (2)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>