2α 3α 4α  5α 6α 7α

1α

Την Πέμπτη, 6 Ιουνίου 2024, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου η μουσικοθεατρική παράσταση «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι» με συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών της Γ, Δ και Στ τάξης. Το αφιέρωμα στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη περιελάμβανε τραγούδια από τον κινηματογράφο που ερμήνευσαν οι μαθητές/τριες της Γ και Στ τάξης, σημαντικούς σταθμούς της ζωής και της συνθετικής πορείας του Μάνου Χατζιδάκι που παρουσίασαν οι μαθητές της Στ τάξης και το θεατρικό Όρνιθες του Αριστοφάνη (διασκευή), σε μουσική του Χατζιδάκι, που έπαιξαν οι μαθητές/τριες της Γ και Δ τάξης. Το αφιέρωμα προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας Παναγιώτης Μαρκουλλής, Ελένη Γκιπατίδου, Άννα Μπιτζιώνη και Ιωάννης Γαϊτατζής. Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς  του σχολείου και τη Διευθύντρια του σχολείου Κα Μαρία Κυριακούλη για την υποστήριξη και την πολύτιμη βοήθειά τους.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η παράσταση δόθηκε για τους μαθητές/τριες της σχολικής μονάδας. Παρόντες ήταν ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Κος Αναστάσιος Παπάς καθώς και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής και Διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού Κος Δημήτριος Χλεμές μαζί με εκπαιδευτικούς από το σχολείο “MsLeopoldau” της Βιέννης και τους Αντιδημάρχους του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού, Κ. Κοεμτζή Δημήτριο και Κ. Χλεμέ Στέλιο. Το απόγευμα, το αφιέρωμα επαναλήφθηκε για τους γονείς & κηδεμόνες και για την τοπική κοινωνία του Αιγινίου. Παρόντες στην απογευματινή παράσταση ήταν η αντιπεριφερειάρχης του νομού Πιερίας, Κα Σοφία Μαυρίδου, η Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, Κα Παρθένα Τριανταφυλλίδου, η Υπεύθυνη Σχολικών Προγραμμάτων, Κα Μαργαρίτα Αμανατίδου, η Διευθύντρια του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αιγινίου, Κα Ανδρονίκη Πατσιούρα, η Διευθύντρια του ΕΠΑΛ Αιγινίου, Κα Καραγεωργίου Ζωή, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.

Οι μαθητές/τριες ερμήνευσαν με τρόπο μοναδικό γνωστά τραγούδια του συνθέτη από τον κινηματογράφο όπως το ‘Μες σ’ αυτή τη βάρκα’ (Χατζιδάκις) από την ταινία Μανταλένα, ‘Ο γλάρος’ (Χατζιδάκις – Σακελλάριος) από την ταινία Η Αλίκη στο ναυτικό, ‘Τα λουστράκια’ (Χατζιδάκις – Καζάν) από την ταινία AmericaAmerica, ‘Έχω ένα μυστικό’ (Χατζιδάκις – Σακελλάριος) από την ταινία Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο και ‘Ο αμαξάς’ (Χατζιδάκις – Σακελλάριος) από την ταινία Χτυποκάρδια στο θρανίο. Τη χορωδία προετοίμασε και συνόδεψε στο αρμόνιο ο εκπαιδευτικός μουσικής του σχολείου Κος Παναγιώτης Μαρκουλλής.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η εξαιρετική εμφάνιση των μαθητών/τριών στο θεατρικό Όρνιθες καθώς και το τραγούδι ‘Ο γλάρος’ που ερμήνευσαν η χορωδία και το κοινό με τρόπο διαδραστικό στο τέλος της παράστασης.  Οι μελωδίες του Μάνου Χατζιδάκι πλημμύρισαν την αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου και τις καρδιές όσων παραβρέθηκαν προκαλώντας χαρά, ενθουσιασμό και συγκίνηση σε στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς & κηδεμόνες, μαθητές/τριες και κοινό. Το αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πολιτιστικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Μάνος Χατζιδάκις: Μελωδικά ορόσημα για τον κινηματογράφο και το θέατρο» που υλοποιήθηκε στο σχολείο από τον Ιανουάριο έως το Μάιο του 2024. Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του Πολιτιστικού Προγράμματος ήταν οι εκπαιδευτικοί: Παναγιώτης Μαρκουλλής (συντονιστής προγράμματος / ΠΕ79.01), Ελένη Γκιπατίδου (ΠΕ70) και Ιωάννης Γαϊτατζής (ΠΕ70).

 Πρόγραμμα Αφιέρωμα Χατζιδάκι για blog σχολείου (εικόνα)

  1ΧΑ 2ΧΑ 3ΧΑ  4Χ 5Χ 6Χ

7Χ 8Χ 9Χ

1Ο 2Ο 3Ο

4Ο 5Ο 6Ο

7Ο 8Ο 9Ο

10Ο 11Ο 12Ο

ΟΡΝΙΘΕΣ 1Β 1ΧΟ

20χ 21χ 22χ 23χ  χο2

Μαρκουλλής Παναγιώτης, ΠΕ 79.01

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>