agiasmos

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες,

Σας ενημερώνουμε ότι τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 9:30π.μ., θα πραγματοποιηθεί η Τελετή του Αγιασμού στη σχολική μας μονάδα για την  έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, όπως προβλέπεται από τη σχετική Εγκύκλιο.

Η προσέλευση των μαθητών θα γίνει 9:00 π.μ. Φορώντας μάσκα οι μαθητές των Α, Β, ΣΤ1 και ΣΤ2 θα προσέλθουν από την είσοδο της πινακίδας ενώ οι μαθητές των Γ, Δ και Ε τάξεων από την είσοδο στις σκάλες.  Στις δύο εισόδους θα τους περιμένουν εκπαιδευτικοί στους οποίους θα δείχνουν τη Σχολική Κάρτα του self test το οποίο μπορούν να κάνουν 24 ώρες πριν την προσέλευση τους στο σχολείο, να το δηλώσουν στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr, να εκτυπώσουν ή να αντιγράψουν την κάρτα και αφού την υπογράψετε ως ο γονέας ή κηδεμόνας τους, να την έχουν μαζί τους, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Οι συνοδοί των μαθητών δεν μπαίνουν στο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές/ήτριες, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, θα κατευθύνονται στον οριοθετημένο χώρο της κάθε τάξης στην αυλή.

Η Τελετή του Αγιασμού θα πραγματοποιηθεί στις 9:30 π.μ. στον  αύλειο  χώρο του σχολείου,  παρουσία της Δ/ντριας και των μαθητών/ριών της Στ΄ τάξης ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα βρίσκονται στις τάξεις τους με το δάσκαλο τους. Μετά τη λήξη της τελετής του Αγιασμού, ο ιερέας θα επισκεφθεί με Αγιασμό όλα τα τμήματα του σχολείου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής των μαθητών/ριών στις αίθουσες, θα πραγματοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς  ενημέρωση, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του κορωνοϊού και  την ορθή χρήση της μάσκας και συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του σχολείου και την παρουσία  μαθητών/ριών σε αυτό. Στη συνέχεια  οι μαθητές/ ήτριες θα παραλάβουν μέρος των σχολικών βιβλίων, θα ενημερωθούν για το προσωρινό ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας και θα αποχωρήσουν στις 10:00πμ από την ίδια είσοδο που προσήλθαν στο σχολείο περιμένοντας τον/ην συνοδό τους.

Επίσης επισημαίνουμε τα παρακάτω :

  • Το self-test θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Παρασκευή, έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο. Ειδικότερα, την πρώτη εβδομάδα του διδακτικού έτους, το τεστ πρέπει να πραγματοποιηθεί έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο τη Δευτέρα 13/9.
  • Μέχρι και την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου μπορείτε να παραλαμβάνετε έξι (6) δωρεάν αυτοδιαγνωστικά (self) τεστ από τα φαρμακεία με τον αριθμό ΑΜΚΑ του μαθητή  προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες ελέγχου των τριών επόμενων εβδομάδων (13-3/10), δηλαδή ολόκληρου του Σεπτεμβρίου, και να προσέρχονται στο σχολείο σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών.
  • Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορωνοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self-test) είναι υποχρεωτικός για τους μαθητές και τις μαθήτριες.
  • Κατά τη διάρκεια της παραμονής στον αύλειο χώρο, τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας.
  • Οι μαθητές/ήτριες πρέπει να έρχονται κανονικά στην ώρα τους, 8:00πμ με 8:15πμ που χτυπάει το κουδούνι και κλείνουν οι πόρτες. Οποιαδήποτε αδικαιολόγητη καθυστέρηση εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του σχολείου.
  • Την Τρίτη, 14/09/2021 το πρωινό ωρολόγιο  πρόγραμμα του σχολείου θα τηρηθεί κανονικά, με ώρα προσέλευσης για όλες τις τάξεις 8:00-8:15 και αποχώρηση 13:15.
  • Όλοι οι μαθητές, καθημερινά κατά την προσέλευσή τους στο σχολείο,  θα φορούν μάσκα και θα έχουν μαζί τους δυο επιπλέον μάσκες, σε σακουλάκι,  που θα χρησιμοποιούνται ανά διδακτικό δίωρο. Επίσης να υπάρχει πρόβλεψη για σακουλάκι φύλαξης της χρησιμοποιημένης μάσκας.
  • Το ολοήμερο τμήμα δεν θα λειτουργήσει μέχρι να τοποθετηθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί στο πρωινό πρόγραμμα. Για την ακριβή ημέρα έναρξης του Ολοήμερου προγράμματος, θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση. Αν υπάρχει κάποια αλλαγή, σχετικά με την εγγραφή των μαθητών για τους οποίους έχει κατατεθεί Αίτηση εγγραφής στο Ολοήμερο, παρακαλούμε  να μας την γνωστοποιήσετε, επικοινωνώντας τηλεφωνικά ή ηλεκτρονικά με το σχολείο, άμεσα.

Προσβλέπουμε στην καλή επικοινωνία και διάθεση συνεργασίας από όλους για να λειτουργήσουμε με ασφάλεια στις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν και να έχουμε μια καλή σχολική χρονιά έχοντας ως προτεραιότητα τους μαθητές μας.

 

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

 

Κυριακούλη Μαρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>