173w    174w

Την Πέμπτη 28 Μαΐου επισκέφθηκε το σχολείο μας ο ιστορικός ερευνητής, κ. Μπαλωματής Θωμάς, μετά από πρόσκληση της δασκάλας της ΣΤ΄ τάξης και μίλησε στους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης για την τοπική ιστορία, καθώς φέτος υλοποιούν ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα την Εμποροπανήγυρι Αιγινίου και προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες από όπου μπορούν. Έτσι ήρθε στο σχολείο μας και ο κ. Μπαλωματής ο οποίος εδώ και χρόνια ψάχνει στα αρχεία διάφορων υπηρεσιών πληροφορίες για την ιστορία του τόπου μας. Συγκεκριμένα μας έφερε παλιές εφημερίδες και έγγραφα από τότε που άρχισε να λειτουργεί η εμποροπανήγυρι. Έτσι μάθαμε ότι για πρώτη φορά λειτούργησε το 1926 με Δήμαρχο τον κ. Στυλιανίδη Κων/νο. Αρχικά ήταν ζωοπανήγυρι αλλά σιγά σιγά μετατράπηκε σε εμποροπανήγυρι για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και από τότε ανοίγει τις πύλες της κάθε χρόνο στις 14 Σεπτεμβρίου και υποδέχεται πολύ κόσμο.

Τα στοιχεία που μας έδωσε ο κ. Μπαλωματής ήταν σημαντικά για την εξέλιξη του πολιτιστικού προγράμματος της ΣΤ τάξης και τον ευχαριστούμε θερμά για την άμεση ανταπόκριση και την υπομονή του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>