927W    929WG

Στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης  στο Γυμνάσιο την Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 επισκεφτήκαμε το Γυμνάσιο Αιγινίου. Εκεί μας περίμενε ο Γυμνασιάρχης, κ. Γκαϊτατζής Γεώργιος και πολλοί καθηγητές.

932W    933WG

Μπαίνοντας στο κτίριο νιώσαμε πολύ όμορφα καθώς διαπιστώσαμε ένα φιλικό περιβάλλον και είδαμε μερικά γνωστά πρόσωπα καθηγητών.

936W    937WG

Αρχικά επισκεφτήκαμε τις αίθουσες διδασκαλίας που θα μας φιλοξενήσουν από του χρόνου και βρίσκονται στον πρώτο όροφο. Καθίσαμε στα θρανία και για λίγο νιώσαμε μαθητές γυμνασίου, είδαμε τον διαδραστικό πίνακα και ο κ. Γκαϊτατζής μας εξήγησε πως λειτουργεί.

939W    941W

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το γραφείο των καθηγητών όπου ήταν όλοι μαζεμένοι και δούλευαν πυρετωδώς καθώς είναι περίοδος εξετάσεων. Μας χαιρέτησαν εγκάρδια και συνεχίσαμε την ξενάγηση στην αίθουσα της τεχνολογίας. Εδώ είδαμε πολλά εργαλεία και μας εξήγησε ότι είναι απαραίτητα για την κατασκευή των έργων των μαθητών στο μάθημα της Τεχνολογίας που θα έχουμε του χρόνου. Είδαμε και πολλά έργα μαθητών που μας εντυπωσίασαν για τη φαντασία και την εφευρετικότητα τους.

944W    946W

Στην αίθουσα μουσικής μας περίμενε μια έκπληξη καθώς μέσα της υπήρχε μια καλοστημένη βιβλιοθήκη που τα ράφια της μισογεμάτα περιμένουν κι άλλα βιβλία για να γεμίσουν?

943WG

Έπειτα πήγαμε στο εργαστήρι της πληροφορικής και εκεί μας περίμενε ο κ. Παναγιώτης Πατσιώρας που κάνει μάθημα και στο Ολοήμερο τμήμα του σχολείου μας. Μας έδειξε τους υπολογιστές και τον εξοπλισμό του εργαστηρίου και μας μίλησε για το μάθημα του.

948WG    950W

951W    954W

Τέλος επισκεφτήκαμε το στολίδι του Γυμνασίου, το εργαστήριο της Φυσικής και Χημείας που είναι άρτια εξοπλισμένο και δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια με ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τυχεροί λοιπόν οι μαθητές που θα κάνουν τα πειράματα τους και όχι μόνο σε ένα τόσο σύγχρονο εργαστήρι. Και για να αποκτήσουμε περισσότερη λαχτάρα για το νέο μας σχολείο η καθηγήτρια της Βιολογίας μας έδωσε την ευκαιρία να δούμε στο μικροσκόπιο τον πυρήνα  ανθρώπινου κυττάρου, να γνωρίσουμε από κοντά διάφορα πετρώματα, να τα πιάσουμε και να νιώσουμε την υφή τους…

955WG    956W

Και η ξενάγηση μας τελείωσε με την επίσκεψη μας στο γυμναστήριο στο οποίο κάνουν γυμναστική και οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου. Είναι καλά εξοπλισμένο και νομίζω εδώ θα περνάμε τις πιο ξέγνοιαστες ώρες μας.

Ευχαριστούμε πολύ τον Γυμνασιάρχη, κ.  Γκαϊτατζή Γεώργιο και τους καθηγητές που μας συνόδεψαν σ? αυτό το ταξίδι μας και ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές της ΣΤ τάξης ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟ!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>