Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας κατά της Παχυσαρκίας, την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας δραστηριότητες σχετικά με τις διατροφικές συνήθειες και την πρόληψη της παχυσαρκίας από τους μαθητές όλων των τάξεων και ο καλεσμένος μας, κ. Χατζηλοίζος Χρηστάκης, παιδίατρος μας μίλησε για την αξία της υγιεινής, ισορροπημένης διατροφής και των αποτελεσμάτων της.

O

O

O

Αρχικά όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν μια παρουσίαση και συζήτησαν για την υγιεινή διατροφή.

O

Οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης οργάνωσαν υγιεινό πρωινό στην τάξη τονίζοντας την αξία του στη διατροφή τους.

O

O

O

O

Τονίσαν επίσης την αξία του σπιτικού φαγητού μαγειρεμένο με αγνά υλικά και παραδοσιακές συνταγές όπως η πίτα της γιαγιάς ή το κέικ της μαμάς…

O

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης ετοίμασαν ένα ερωτηματολόγιο που μοίρασαν στους μαθητές του σχολείου ερευνώντας τις διατροφικές συνήθειες των μαθητών και παρουσίασαν τα συμπεράσματα τους σε όλους τους μαθητές του σχολείου στην εκδήλωση.

O

Τέλος οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης μας παρουσίασαν τα ποιήματα τους, τις ζωγραφιές τους και εστίασαν το θέμα της παχυσαρκίας από την πλευρά του ρατσισμού με αφορμή ένα γράμμα που έγραψε ένα παχύσαρκο παιδί. Το διάβασαν στη εκδήλωση για περισσότερο προβληματισμό και ακολούθησε συζήτηση.

O

O

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>