P1080918w

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος από πολύ νωρίς αρχίσαμε τις ετοιμασίες για τη γιορτούλα μας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821. Υπεύθυνοι για την γιορτή ήταν οι μαθητές της Α΄ και της Δ΄ τάξης μαζί με τους δασκάλους/ες τους.  Σαν εργατικές μελισσούλες οι μικροί μας μαθητές αλλά και οι μεγάλοι έκαναν κάθε μέρα πρόβες και προσπαθούσαν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της γιορτής και δεν μας απογοήτευσαν.

           P1080922w       925w

Η γιορτή ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τη Διευθύντρια του σχολείου, Κυριακούλη Μαρία, και στη συνέχεια τον πανηγυρικό εκφώνησε η δασκάλα της Β΄ τάξης, Μπιτζιώνη Άννα, η οποία όμως εστίασε τις πληροφορίες της στην επανάσταση του 1821 της περιοχής μας δηλαδή στην επανάσταση του Ολύμπου και πιο συγκεκριμένα στα ιστορικά γεγονότα της περιοχής Αιγινίου. Πληροφορίες που πρώτη φορά άκουγαν οι μαθητές μας και αξίζει να τις μάθουν γιατί κανένας λαός δεν προοδεύει αν δεν γνωρίζει την ιστορία των προγόνων του!

                929w 930w

                                                                 933w

Στη συνέχεια ακούστηκαν ποιήματα από τους μαθητές της Δ΄ τάξης και τραγούδια από τη χορωδία της Ε΄ τάξης.

   937w     940w

  942w      943w

  948w      949w

Ακολούθησε το μονόπρακτο θεατρικό «Ο όρκος» από τους μαθητές της Δ΄ τάξης  οι οποίοι μας ενθουσίασαν με την ηθοποιία τους, το ταλέντο τους και την εκφραστικότητα τους.

     953w    955w

    959w    960w

   962w    963w

  964w    968w

  970w   975w

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής η σκηνή πλημμύρισε από τους μαθητές της Α΄ τάξης που μας παρουσίασαν δραματοποιημένο το βιβλίο της Ευγενείας Φακίνου «Τα Ελληνάκια».  Παντού φουστανέλες και ελληνοπούλες και ξαφνικά ένας γάμος που όμως οι Τούρκοι προσπάθησαν να χαλάσουν τη χαρά του. Τότε ο αγέρωχος Έλληνας έβγαλε το σπαθί στον Τούρκο και έτσι άρχισε η επανάσταση?. Οι μικροί μας μαθητές απέδωσαν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το έργο και απέσπασαν πολλά χειροκροτήματα!

   O    977w

Η μικρή μας γιορτούλα τελείωσε με ένα εύθυμο τόνο καθώς μαθήτριες της Δ΄ τάξης μας χόρεψαν το τραγούδι «Να ?τανε το ?21» και μας ξεσήκωσαν όλους.

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς που μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους μαθητές και τους δασκάλους για όλη την προσπάθεια τους άλλα και το Μ.Λ. Σύλλογο «Δήμητρα» που κάθε φορά με χαρά μας παραχωρεί τις παραδοσιακές στολές για να παρουσιάσουμε πιο άρτια τα Θεατρικά μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>