P1080731W      P1080732W

Σήμερα γιορτάσαμε τους Τρεις Ιεράρχες, τους προστάτες των γραμμάτων. Πήγαμε στην εκκλησία με τη σημαία μας να ανεμίζει και παρακολουθήσαμε τη Θεια Λειτουργία. Τελέστηκε και το μνημόσυνο των Αγίων μνημονεύοντας τους δωρητές μας που πρόσφεραν κάτι από τα υπάρχοντα τους στο σχολείο και δεν τους ξεχνάμε αλλά και τους δασκάλους που πέρασαν από το σχολείο αλλά δεν είναι τώρα κοντά μας? Στο τέλος μοιράστηκε ο άρτος προς τιμή των Αγίων.

O     P1080734W

Φέτος για πρώτη χρονιά ο Πάτερας Ηλίας, που αν και συνταξιούχος δεν ξεχνάει την ιδιότητα του δάσκαλου, μας φιλοξένησε με μεγάλη χαρά στο χώρο του Πνευματικού του ναού για να υλοποιήσουμε μαζί μια μικρή εκδήλωση για τους Τρείς Ιεράρχες. ?Έτσι αφού μίλησε στα παιδιά για τη φυσιογνωμία, τα χαρακτηριστικά και το έργο του κάθε Αγίου, ευχήθηκε στους μαθητές μας να τους μοιάσουν.

P1080739W     O

P1080740W     P1080741W

                                                      P1080744W

Στη συνέχεια οι μαθητές της ΣΤ΄  τάξη με τη βοήθεια της δασκάλας τους Καζά Ειρήνης, μας παρουσίασαν ένα μονόπρακτο διάλογο μεταξύ του Αγίου Βασιλείου και του διοικητή της Καισάρειας Μόδεστου. Στο έργο τονίζεται η υπέροχη προσωπικότητα του Αγίου που τη θαύμαζαν ακόμη και οι εχθροί του. Τα παιδιά παρουσίασαν το έργο με γλαφυρότητα και σοβαρότητα μεταφέροντας μας πολύ παραστατικά στην εποχή εκείνη που οι Χριστιανοί υπέφεραν από την αίρεση του Αρείου.

                                                P1080746W

P1080754W P1080751W

                                               P1080757W

Έπειτα αναφέρθηκε η αξία της μητέρας στην ανατροφή των παιδιών και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους με αναφορά στις μητέρες των τριών Αγίων ξεχωριστά για τον καθένα με ποιήματα που μας απάγγειλαν μαθητές από την Δ΄ και Γ΄ τάξη.  Πρώτα παρουσιάστηκε η Εμμέλεια η μητέρα του Μεγάλου Βασιλείου έπειτα η Νόννα η μητέρα του Γρηγορίου του θεολόγου και τέλος η Ανθούσα η μητέρα του  Ιωάννη του Χρυσόστομου.

                                                       P1080758W

P1080759W     P1080760W

Τελειώνοντας η γιορτούλα η Διευθύντρια του σχολείου ευχαρίστησε τον Πατέρα Ηλία για την υπέροχη φιλοξενία με την οποία έγινε μια προσπάθεια να έρθουν οι μαθητές μας πιο κοντά στην εκκλησία, τα παιδιά για την προσπάθεια τους και για την άψογη συμπεριφορά τους στην εκδήλωση αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε και την παρουσία του Σχολικού μας Συμβούλου, κ. Δαραή Κων/νου, που δέχθηκε την πρόσκληση μας και μας τίμησε. Τέλος ευχόμαστε στους μαθητές μας να μοιάσουν τους αγίου και προστάτες μας, να αγαπούν τη μάθηση, να έχουν πίστη στο Χριστό μας και αγάπη για το συνάνθρωπο τους και να το δείχνουν έμπρακτα βοηθώντας όποιον έχει ανάγκη.

ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΠΟΛΛΑ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>