O

 

 

Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου επισκέφτηκε το σχολείο μας μια διατροφολόγος και μας μίλησε για τα φρούτα, στα πλαίσια του προγράμματος «Πρόγραμμα ενεργειών σωστής εκπαίδευσης- υγιεινής διατροφής στα Δημοτικά Σχολεία της χώρας – Διανομή φρούτων στους μαθητές». Τόνισε πως η καθημερινή κατανάλωση τους είναι κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής και πως είναι πολύ ωφέλιμα για την υγεία μας καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες, κάλιο, φολλικό οξύ, ιχνοστοιχεία, μέταλλα κ.α. Μας συνέστησε να τρώμε καθημερινά 3-4 μερίδες φρούτων, να επιλέγουμε τα εποχιακά φρούτα και φυσικά είναι καλύτερα αυτά που καλλιεργούνται χωρίς φυτοφάρμακα, λιπάσματα και ορμόνες, δηλαδή τα βιολογικά που μπορεί να έχουμε και στον κήπο μας. Ακόμη μας προέτρεψε να τα βάλουμε στη διατροφή μας ως ενδιάμεσα γεύματα (στο πρωινό, το δεκατιανό ή στο απογευματινό) και όχι μετά το μεσημεριανό φαγητό ώστε να αυξάνεται στο μέγιστο η απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Τέλος έκλεισε την ομιλία της λέγοντας μας ότι η κατανάλωση φρούτων δεν βοηθά μόνο στη μείωση και στη διατήρηση του σωματικού βάρους αλλά συμβάλλει και στην καλή μας υγεία προλαμβάνοντας διάφορα προβλήματα όπως την κακή λειτουργία του εντέρου, τη δυσκοιλιότητα, τις καρδιαγγειακές παθήσεις και την πολύ γνωστή μας γρίπη όπου το πορτοκάλι με τη βιταμίνη C θωρακίζει τον οργανισμό μας. Κάτι ήξεραν λοιπόν οι παλιοί που έλεγαν : «Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα!»

O     O

P1080688w     P1080680w

Το μήνυμα το πήραμε εμείς τα παιδιά και γι? αυτό αποφασίσαμε να εντάξουμε στο πρωινό μας και στο δεκατιανό μας και μια μερίδα από το αγαπημένο μας φρούτο!

P1080693w

Στο τέλος της εκδήλωσης μας περίμενε μια έκπληξη καθώς οι υπεύθυνοι του προγράμματος πρόσφεραν σε όλους τους μαθητές από μια μπανάνα κι εμείς την απολαύσαμε όπως θα διαπιστώσετε και από τις φωτογραφίες!

P1080690w     O

O     O

O

Από τη συγγραφική ομάδα της Ε΄ τάξης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>