P1080713w

Την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου δεχτήκαμε την επίσκεψη των νηπίων του 2ου  Νηπιαγωγείου Αιγινίου στα πλαίσια της ομαλής μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό και με την ευκαιρία υλοποίησης προγράμματος που αφορούσε την Υγιεινή διατροφή και συγκεκριμένα την αξία των φρούτων στην καθημερινή μας διατροφή καθώς οι μαθητές μας είχαν ενημερωθεί από την προηγούμενη ημέρα από τη διατροφολόγο που μας επισκέφτηκε και τώρα με τη σειρά τους θα μετέδιδαν τις πληροφορίες που αποκόμισαν στα νήπια.

P1080715w     P1080717w

Έτσι χωριστήκαν σε δύο ομάδες, τα νήπια συνεργάστηκαν με τους μαθητές της Α΄ τάξης και τα προνήπια  με τους μαθητές της Β΄ τάξης. Στη συνάντηση μας αυτή οι μαθητές μας αφού έγιναν ζευγαράκι με ένα νήπιο ή προνήπιο και γνωρίστηκαν μεταξύ τους, τους μετέφεραν ότι πιο σημαντικό είχαν μάθει και έπειτα τα νήπια μας μίλησαν για το αγαπημένο τους φρούτο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες που είχαν σχεδιαστεί όπως ένα ομαδικό κολλάζ  στο οποίο πρώτα σε συνεργασία τα ζευγαράκια αφού αναγνώριζαν το φρούτο που τους δώσαμε, μας το περιγράφανε, το έβαφαν με το σωστό χρώμα με τη βοήθεια του μεγάλου παιδιού και τέλος το κολλούσαν στο καλάθι που είχαμε σχεδιάσει σε χαρτί του μέτρου.

P1080718w     P1080721w

Στο τέλος τους κεράσαμε και από μια μπανάνα και έφυγαν πολύ ευχαριστημένα όπως μας είπανε και τα προσωπάκια τους έλαμπαν προσκαλώντας μας να τους επισκεφτούμε κι εμείς με τη σειρά μας στο σχολείο τους για νέες κοινές εκδηλώσεις?

P1080724w      P1080728w

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>