19β

Την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές της Γ΄ και Δ΄ τάξης  επισκεφτήκαμε τη βιβλιοθήκη της Μεθώνης στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης που υλοποιείται στο σχολείο με στόχο την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας των μαθητών μας. Η βιβλιοθήκη αν και βρίσκεται στη μικρή ενότητα Μεθώνης είναι καλά οργανωμένη και έχει πολλά βιβλία ώστε να ικανοποιεί τους δημότες και τα παιδιά που αγαπούν το βιβλίο.

Εκεί λοιπόν μας περίμενε η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης, κ. Θεοδωροπούλου Ευσταθία η οποία εθελοντικά φροντίσει τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και η κ. Σμαρώ Πετρίδου που είναι η πρόεδρος του Πολιτιστικού τους Συλλόγου. Μας υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και μας αγκάλιασαν με τη θερμή φιλοξενία τους. Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν το χώρο της βιβλιοθήκης, είδαν τα βιβλία, τα ξεφύλλισαν, έκαναν ερωτήσεις, έλυσαν τις απορίες τους και στη συνέχεια διάλεξαν από ένα βιβλίο για να διαβάσουν. Έμαθαν πως μπορούν να το δανειστούν και πότε είναι ανοιχτεί η βιβλιοθήκη για να την επισκεφτούν και με τους γονείς τους. Μετά επισκεφθήκαμε την πινακοθήκη, εκεί θαύμασαν τους πίνακες και υποσχέθηκαν να ζωγραφίσουν τους δικούς τους πίνακες και να τους αφιερώσουμε. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν και το λαογραφικό μουσείο που λειτουργεί  στο ίδιο κτίριο και ρωτήσαν για τη χρήση των αντικειμένων που τους έκαναν εντύπωση. Η κ. Θεοδωροπούλου με υπομονή και ευγένεια απάντησε σε όλες τις ερώτησης τους. Στο τέλος μας περίμενε και μια ευχάριστη έκπληξη καθώς οι φιλόξενες κυρίες της βιβλιοθήκης είχαν ετοιμάσει πολλά κεράσματα για τους μικρούς μας μαθητές στο χώρο εκδηλώσεων του πολιτιστικού κέντρου. Φεύγοντας επισκεφθήκαμε και το περίπτερο της πλατείας που λειτουργεί ως μουσειακός χώρος αποκομίζοντας πολλές όμορφες εικόνες αλλά και μια θερμή φιλοξενία.

Σας ευχαριστούμε πολύ για την θερμή υποδοχή σας, την φιλοξενία σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 2 Απριλίου, στην Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που ετοιμάζουμε μια νέα συνεργασία. Ευχαριστούμε πολύ και το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού για την παραχώρηση του λεωφορείου για τη μεταφορά των μαθητών μας.

15 14 5β 6β  13β     12β7β11  9β 1  22βa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>