ΑΦΙΣΑ

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε στην αίθουσα τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου μια υπέροχη συναυλία ειδικά για παιδιά, από την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Ήταν ένα μουσικό παραμύθι με τίτλο: «Ο Πέτρος και ο λύκος» που έγραψε ο σπουδαίος Ρώσος συνθέτης Σεργκέι Προκόφιεφ για να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν και να αγαπήσουν τη μουσική.

Κάθε όργανο της ορχήστρας αντιστοιχούσε σε ένα χαρακτήρα του παραμυθιού. Τα έγχορδα συμβόλιζαν τον Πέτρο, το φλάουτο το πουλί, το όμποε την πάπια, το κλαρινέτο τη γάτα, το φαγκότο τον παππού, τα κόρνα τον λύκο, τα κρουστά τους κυνηγούς. Καθώς οι χαρακτήρες του παραμυθιού αλληλεπιδρούσαν συνδυάζονταν αντίστοιχα και τα όργανα της ορχήστρας μέσα από το αριστοτεχνικό κείμενο του Προκόφιεβ. Η σπουδαία αυτή μουσική ιστορία παρουσιαζόταν με την πρωτότυπη εικονογράφηση σε συνεργασία με τo “The Comic- con” αλλά και την υπέροχη αφήγηση της Ανθής Σαββάκη.

Οι πενήντα και παραπάνω μουσικοί που συμμετείχαν ενθουσίασαν τους μαθητές μας οι οποίοι μαγεύτηκαν από τις μελωδίες συνειδοποιώντας το μεγαλείο μιας ορχήστρας στην οποία απαιτείται ο τέλειος συγχρονισμός όλων των οργάνων για να παραχθεί μια μελωδία. Παρακολούθησαν με προσοχή και ενδιαφέρον πράγμα που έκανε εντύπωση και η μουσικός που έπαιζε βιολί μας έδωσε συγχαρητήρια για τους μαθητές μας. Η μουσική παιδεία που αποκτούν οι μαθητές μας τα τελευταία χρόνια άρχισε να φαίνεται.

3Μ 6Μ 2Μ 4ΜΒ7Μ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>