τσαι τσαι2

Την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου οι μαθητές μας παρακολούθησαν μια όμορφη θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το αόρατο μαγικό τσάι από θυμάρι» και θέμα την προστασία  του Όλυμπου και γενικότερα του περιβάλλοντος από το θέατρο «Πήγασος»  στον Καπνικό Σταθμό. Οι μικροί μαθητές μας διασκέδασαν συμμετέχοντας σ ένα βιωματικο παιχνίδι/μάθημα οι οποίοι παίζουν καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξη και ανάδειξη του προβληματισμού που θέτει το έργο  λαμβάνοντας ταυτόχρονα μηνύματα, όπως: η αλληλεγγύη και η αγάπη για τη φύση.

31θ 32θ 34θ 35θ 36θ 37θ 38θ 40θ 39θ 38θ30θ 41θ

Ο καπνικός σταθμός όπου δόθηκε η παράσταση αποτελεί έναν πολύ φιλικό χώρο στον οποίο δραστηριοποιούνται εθελοντικές ομάδες οι οποίες με τις δράσεις τους υποστηρίζουν κάθε φορά όποιους έχουν ανάγκη. Έτσι στο κάλεσμα τους ανταποκριθήκαν οι μαθητές μας με χαρά προσφέροντας είδη πρώτης ανάγκης για τις πολύτεκνες πλημμυροπαθείς οικογένειες από την Καρδίτσα που υποστηρίζουν αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία του εθελοντισμού.

1ε 2ε 3ε 4ε 5ε

7ε 8ε 9ε 10ε 11ε 12ε 13ε 14ε 15ε 16ε 17ε 18ε 19ε 20ε 21ε 22ε

1ερ 2ερ 3ερ 4ερ 5ερ 6ερ 7ερ 8ερ 9ερ 10ερ11ερ 12ερ 13ερ 14ερ 15ερ 16ερ 17ερ 143ρ

Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε την Μόνιμη Μουσειακή Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων του Επιμελητηρίου Πιερίας. Εκεί μας περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς αντικρίσαμε μια μεγάλη ποικιλία σπάνιων  παραδοσιακών αντικειμένων που με πολύ κόπο και μεράκι συγκέντρωσαν, κατέγραψαν και παρουσίασαν με βάση την χρήση τους στα παραδοσιακά επαγγέλματα. Εδώ οι μαθητές μας με τη βοήθεια της υπεύθυνης, κα Μιράντα Παπά, γνωρίσαν επαγγέλματα που δεν τα ήξεραν και αντικείμενα που δεν τα είχαν ξαναδεί. Έτσι οι μαθητές μας που αποτελούν τη νέα γενιά, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τέχνες και επαγγέλματα που είτε έχουν εγκαταλειφθεί είτε έχουν εξελιχθεί, ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις της σύγχρονης εποχής. Η συλλογή αρχίζει από τον γεωργό και τον αγρότη μέχρι τον επιπλοποιό και τον κουρέα. Στόχος της η προώθηση και ο σεβασμός από τους νεότερους της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πιερίας και της ποικιλομορφίας αυτού του κληροδοτήματος, μας ανέφερε η κα Παππά. Οι μαθητές μας παρατηρούσαν με ενδιαφέρον τα εκθέματα και επεσήμαναν τις απορίες τους στην κα Παπά η οποία πρόθυμη τους απαντούσε.

Συγχαρητήρια στο Επιμελητήριο Πιερίας γι’ αυτή την υπέροχη δουλειά! Αξίζει να την επισκεφτούν όχι μόνο μαθητές αλλά και εμείς οι μεγαλύτεροι που έχουμε ακόμη ζωντανές αναμνήσεις από αυτά τα επαγγέλματα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>