Στις 17 Νοεμβρίου τιμήσαμε τους νεκρούς του πολυτεχνείου. Μέρες πριν συζητήσαμε, είδαμε σχετικά βίντεο, προβληματιστήκαμε και μάθαμε τα γεγονότα της εξέγερσης αυτής.

Την ημέρα της επετείου ντυμένοι με τζιν και άσπρα πουκάμισα, εμείς οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, μπήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων προσπαθώντας μ΄ αυτό τον τρόπο να βάλουμε τους μικρότερους μαθητές στο κλίμα εκείνων των ημερών. Δύο παιδιά ξέφυγαν από την ομάδα και έγραψαν στον τοίχο με μπογιά: «Κάτω η χούντα». Μια ριπή ακούστηκε και δύο «φοιτητές» έπεσαν κάτω νεκροί! Οι υπόλοιποι ανεβήκαμε στη σκηνή, διαβάσαμε το χρονικό των γεγονότων του Πολυτεχνείου και το διανθίσαμε με ανάλογα ποιήματα και τραγούδια. Δύο μαθητές της Ε΄ τάξης έγραψαν από ένα ποίημα αφιερωμένο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου και μας το διάβασαν. Στο τέλος κρατώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο κάναμε προσκλητήριο νεκρών.

P1080479w

                   P1080485w     P1080493w

P1080498w

ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤ΄ ΤΑΞΗΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>