Είναι παραμονές Χριστουγέννων. Η μάγισσα Φρικαντέλα, που μισεί όλα τα καλά, είναι κλεισμένη στον τρομαχτικό πύργο της και με το μαγικό ραβδί της μεταμορφώνει όλα τα όμορφα πράγματα σε άσχημα.

Μπορεί μια κακιά μάγισσα να αλλάξει και να γίνει καλή;

Μπορεί η δύναμη της αγάπης των γιορτινών ημερών των Χριστουγέννων να τη μεταμορφώσει;

Μόνο τα παιδιά μπορούν μέσα από τα κάλαντα και την τρυφερότητα της ψυχής τους να μεταμορφώσουν τη μάγισσα που κρύβει ο καθένας μας μέσα του.

Οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης του 2ου Δ.Σ. Αιγινίου αποφάσισαν να παρουσιάσουν στις εορταστικές εκδηλώσεις του Αιγινίου, στην «Αυλή του Αϊ-Βασίλη» το θεατρικό «Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» ένα παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της θεατρικής παράστασης, η αίθουσα της Γ΄ τάξης μεταμορφώθηκε σε ένα μικρό θεατρικό εργαστήρι, «Φρικαντελοεργαστήρι». Οι μικροί μαθητές/τριες έγιναν δέκτες και δημιουργοί μέσα σε ένα κλίμα συντροφικότητας και συνεργασίας στην τάξη. Έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ανταποκρίθηκαν με  ενθουσιασμό και διασκέδασαν. Κατασκεύασαν μάσκες για τις μεταμορφώσεις τους και το σκηνικό του κάστρου της Φρικαντέλας, φιλοτέχνησαν τις προσκλήσεις της εκδήλωσης, μελέτησαν, έμαθαν και τραγούδησαν κάλαντα από την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση-κληρονομιά, έκαναν πολλές πρόβες με υπομονή, πήγαν στο χωρο των εκδηλώσεων για την τελική πρόβακαι τέλος θα παρουσιάσουν το θεατρικό στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις «Χριστουγεννιάτικες πνοές στη γειτονιά μας» που διοργάνωσε ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού στην «Αυλή του Αϊ-Βασίλη» στο Αιγίνιο, την Κυριακή 11/12/2022, στις 18:00μμ.

Καθοριστική ήταν η βοήθεια της δ/ντριας, που ικανοποίησε τις ανάγκες της παράστασης, καθώς επίσης και του Μουσικού μας, κ. Μαρκουλλή Παναγιώτη και της θεατρολόγου μας, κα Καβαλιώτη Μαρίας, που με τις μικρές πινελιές τους απογείωσαν την ποιότητα της παράστασης.

Η δασκάλα και οι μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης εύχονται ολόψυχα ο Νεογέννητος Χριστούλης να είναι πάντα σύντροφος και οδηγός μας, να φωτίζει την κάθε μας πράξη και να οδηγεί κάθε μας βήμα, χαρίζοντας στην  ανθρωπότητα την ΑΓΑΠΗ και την ΕΙΡΗΝΗ, που τόσο λείπουν σήμερα, από όλη την οικουμένη.

Θα σας περιμένουμε να απολαύσουμε όλοι μαζί την μεταμόρφωση της Μάγισσας Φρικαντέλας, την Κυριακή στην «Αυλή του Άη Βασίλη».

ΤΟ ΦΡΙΚΑΝΤΕΛΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

Κατασκευάζοντας τις μάσκες για τις μεταμορφώσεις τους

20Α35Α38Α

39Α 42Α 43Α

2Α 8Α 9Α

11Α15Α 21Α

22Α 24Α26Α

28Α 32Α 34Α

Κατασκευάζοντας το Κάστρο της Φρικαντέλας…

13ΔΑ

1Β 2Β 3Β

Δημιουργιουργώντας τις πρόσκλησεις μας  με αποδέκτη  γονείς, συγγενείς και φίλους.

1Γ 2Γ 6Γ 8Γ 10Γ 11Γ 12Γ

Στις πρόβες της παράστασης

3Δ 4Δ

7Δ 6Δ 5Δ

2Δ 1Δ

Καλή επιτυχία στα παιδιά μας και καλή απολαυση σε όλους μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>