ατρακτοσ11

Σας ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Ν. Πιερίας ΑΤΡΑΚΤΟΣ, στο πλαίσιο συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα και των προγραμματισμένων ετήσιων παρεμβάσεών του, υλοποιεί εκπαιδευτικά σεμινάρια για γονείς μικρών παιδιών στο Δήμο Πύδνας-Κολινδρού. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια, το ένα με τίτλο «Κατανοώντας το βρέφος και το νήπιο» που απευθύνεται σε γονείς και κηδεμόνες βρεφών και μικρών νηπίων (0-3χρ.) και το δεύτερο με τίτλο «Στο βηματισμό του μικρού παιδιού» και απευθύνεται σε γονείς προνηπίων, νηπίων και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 χρ.). Στόχος αυτών των προγραμματισμένων παρεμβάσεων είναι να φωτιστούν και να προσεγγιστούν ο συναισθηματικός κόσμος, ο τρόπος επικοινωνίας, οι ανάγκες των μικρών παιδιών και οι ιδιαιτερότητες της ψυχοκοινωνικής και γνωστικής τους ανάπτυξης, καθώς και οι διεργασίες εκείνες που επισυμβαίνουν στο οικογενειακό περιβάλλον τα πρώτα χρόνια και αποτελούν το προοίμιο του επικοινωνιακού ιστού που υφαίνεται ανάμεσα στους γονείς και τα παιδιά τους.

Προκειμένου να πληροφορηθούν σχετικά οι γονείς του Δήμου σας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, ζητούμε τη συνεργασία σας στην ενημέρωσή τους και την προώθηση των επιμέρους λεπτομερειών σχετικά με το χρόνο, τον τόπο και τη θεματική προσέγγιση των σεμιναρίων. Για το λόγο αυτό, σας αποστέλλουμε δύο συνημμένα ενημερωτικά έγγραφα που μπορούν να αναρτηθούν ή να αναπαραχθούν και να διανεμηθούν. Επίσης, οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να δηλώνουν τη συμμετοχή τους στη διεύθυνση του σχολείου ή τηλεφωνικά στο Κέντρο Πρόληψης ΑΤΡΑΚΤΟΣ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>