Την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που εορτάζεται από φέτος την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους δηλαδή για φέτος στις 6 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Διδασκόντων με την αριθ. 5η/1-10-2014 Πράξη του οργάνωσε τόσο αθλητικές δραστηριότητες, κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, και αθλήματα ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου μας όσο και δραστηριότητες ευαισθητοποίησης στην τάξη από τους δασκάλους σχετικές με το θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» στον οποίο ήταν αφιερωμένη η φετινή Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Συγκεκριμένα τόσο στους  μαθητές της Α΄ τάξης έγινε προετοιμασία στην τάξη για το συγκεκριμένο θέμα με ανάγνωση  και συζήτηση του κειμένου «Ο λαγός και η χελώνα», δραματοποίηση, δημιουργία κολάζ όσο και στους μαθητές της Β΄ τάξης πραγματοποιήθηκε ανάγνωση  και συζήτηση του κειμένου «Ο μαύρος κότσυφας και ο άσπρος γλάρος», έγινε επίσης δραματοποίηση, δημιουργία ζωγραφιών και της Γ΄ τάξης έγινε ανάγνωση  και συζήτηση των λογοτεχνικών βιβλίων «Τα τρία μικρά λυκάκια», «Ο Φσσσσς, η Αμπατού και ένα αηδόνι», «Ο Πάνω και ο Κάτω» και δημιουργία ανάλογων ζωγραφιών. Επίσης οι μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης παρουσίασαν τα έργα τους σε κοινή συνάντηση που έκαναν στη συνέχεια της εκδήλωσης στα πλαίσιο των καλιών πρακτικών συνεργασίας.

P1080452W

P1080286W

Στις μεγαλύτερες τάξεις και συγκεκριμένα στους μαθητές της Δ΄ τάξης πραγματοποιήθηκε προβολή και διαδραστική συζήτηση της ταινίας «Τα άγουρα στάχια» ενώ στους μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης της ταινίας «Τα γυαλιά της διαφορετικότητας» με δημιουργία ανάλογων  ζωγραφιών.

Όλα τα έργα των μαθητών αναρτήθηκαν σε χαρτί του μέτρου σε περίοπτο σημείο στην αυλή του σχολείου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια συγκεντρωθήκαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων και αφού πρώτα τους μίλησε η γυμνάστρια του σχολείου μας για τη διαφορετικότητα στον αθλητισμό τον λόγο πήρε ο καλεσμένος μας κ. Ματσκίδης Σιδέρης, πρωταθλητής ΑμεΑ που παρουσίασε την πορεία του στον αθλητισμό και ταυτόχρονα τόνισε στους μαθητές την διαφορετικότητα του που μπορεί να μη φαίνεται αλλά τον κάνει να αγωνίζεται με διαφορετικό τρόπο και διαφορετικές επιδόσεις. Όπως μας είπε όμως τίποτε και ποτέ δεν τον σταμάτησε από τον Αθλητισμό.

O

 

O     O

O

O

Μόλις όμως βγήκαμε έξω διαπιστώσαμε ότι έβρεχε κι έτσι αναβλήθηκαν οι αθλητικές μας δραστηριότητες και τα μάτια των μαθητών μας γέμισαν απογοήτευση…. . Στη συνέχεια η έλλειψη γυμναστή στο σχολείο μας ανάγκασε να καθυστερήσουμε αρκετά την υλοποίηση τους. Όμως δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε τις δραστηριότητες αυτές μια όμορφη μέρα με ήλιο και κρατήσαμε την υπόσχεση μας!

Έτσι την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου και πάλι η αυλή του σχολείου γέμισε χαρούμενες φωνές και χαμόγελα… Επιτέλους

πραγματοποιήθηκαν και οι αθλητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού με μεγάλη επιτυχία.

P1080289w     P1080288w

Η εκδήλωση άρχισε με μια μαθήτρια της ΣΤ΄ τάξης που απήγγειλε ένα ποίημα που έγραψε η καθηγήτρια των Αγγλικών σε συνεργασία με τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης με τίτλο «Μαζί στη Διαφορετικότητα» στέλνοντας ένα μήνυμα σε όλους μας.

P1080388w            P1080454w

Αρχικά οι μαθητές της Α΄ τάξης έπαιξαν το παιχνιδοτράγουδο “τσιγκολελέτα” και την γνωστή κινητική δραστηριότητα «κουτσό με στεφάνια» με στόχο την ομαδικότητα και τη συνεργασία των μαθητών.

P1080294w     P1080303w

Επίσης και οι μαθητές της Β΄ τάξης έπαιξαν το παιχνιδοτράγουδο “περνά-περνά η μέλισσα” και το συναγωνιστικό με διάφορους σταθμούς με τον ίδιο στόχο. Τις δραστηριότητες στις μικρής τάξεις, Α΄ και Β΄, οργάνωσε η γυμνάστρια Καούρη Ελευθερία.

P1080297w     P1080313w

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης έπαιξαν το συναγωνιστικό παιχνίδι “πάτημα της κεντρικής γραμμής” με τον ίδιο πάλι στόχο, το παιχνίδι οργάνωσε ο γυμναστής Γιαννιός Νικόλαος.

P1080318w          P1080321w

Οι μεγαλύτεροι μαθητές αφού ενημερώθηκαν από τη γυμνάστρια τους, Τερζή Αναστασία, για τους παραολυμπιακούς αγώνες μας παρουσίασαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης το Παραολυμπιακό Άθλημα “Δρόμος αντοχής χωρίς όραση, με συνοδό”  χτίζοντας έτσι  σχέσεις εμπιστοσύνης με το σύνοδο τους.

P1080323w     P1080325w

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης μας παρουσίασαν το Παραολυμπιακό Άθλημα “Goalball” (ποδόσφαιρο τυφλών) με τη μπάλα με το κουδουνάκι.

P1080336w     P1080339w

P1080340w     P1080342w

P1080343w     P1080376w

Τέλος οι μαθητές της ΣΤ έπαιξαν το Παραολυμπιακό Άθλημα “Βόλεϊ καθισμένων” (για αθλητές με κινητικά προβλήματα).

P1080393w     P1080398w

P1080400w

 

Όλες οι δραστηριότητες υλοποιήθηκαν με επιτυχία και μεγάλο ενδιαφέρον και προθυμία από τους μαθητές του σχολείου μας.

Την επόμενη χρονιά πρόθεση μας είναι να οργανώσουμε ένα «Αγώνα δρόμου» με τη συμμετοχή των μαθητών και των τριών σχολείων του Αιγινίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>