Ο τόπος μας, το Αιγίνιο είναι ευλογημένος από πολλές απόψεις αλλά αντιμετωπίζει κι ένα σημαντικό πρόβλημα που δυστυχώς μας αναγκάζει να δυσφορούμε το καλοκαίρι κι αφορά τα κουνούπια τα οποία όχι μόνο μας στερούν την απόλαυση της δροσιάς στις βεράντες και γενικά στους εξωτερικούς χώρους αλλά κινδυνεύουμε επίσης από διάφορες ασθένειες που μπορούν να μεταφέρουν τα κουνούπια. Σημαντικό λοιπόν είναι η πρόληψη με τα προγράμματα που εφαρμόζει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος μας αλλά και τα μετρά που πρέπει να εφαρμόσουμε όλοι εμείς οι πολίτες.

Για το λόγο αυτό μας επισκέφθηκε την Πέμπτη 12 Μαΐου ο κ Σαμαράς Ζήσης, γεωπόνος και υπεύθυνος του προγράμματος για την αντιμετώπιση των κουνουπιών στο Δήμο μας  και ενημέρωσε τους μαθητές μας για τα μετρά προφύλαξης από τα κουνούπια αλλά και τις ενέργειες πρόληψης ώστε να μη βρίσκουν πρόσφορες συνθήκες για να αναπαραχθούν. Με πολύ υπομονή απάντησε σε όλες τις απορίες των μαθητών μας αλλά ενθουσιάστηκε επίσης από τις γνώσεις τους, τη συμμετοχή και την υπομονή τους. Τέλος ζήτησε από όλους να μεταφέρουν τις γνώσεις που απέκτησαν μαζί με ένα φυλλάδιο του Δήμου μας στους γονείς τους ώστε όλοι μαζί να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση του προβλήματος για να περάσουμε ένα όμορφο και χωρίς τσιμπήματα καλοκαίρι!

α οψη (1)  Β οψη (1)

   koynoypia 1   koynoypia 7   koynoypia 10

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>