O   O

Τη Δευτέρα στις 4 Μαΐου οι μεγάλες τάξεις του σχολείου μας (Δ΄,  Ε΄,  ΣΤ΄) επισκέφτηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (Κ.Π.Ε.) Νάουσας για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα «Αειφορική διαχείριση της γεωργικής γης» και συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε με την Κομποστοποίηση.

O   O

O

O   O

 O

Εκεί οι υπεύθυνοι μας υποδέχθηκαν με χαρά και μας ξενάγησαν στο χώρο. Μας μίλησαν για τη διαδικασία της κομποστοποίησης, δηλαδή από ποια υλικά γίνεται και με ποιο τρόπο. Παράλληλα τα παιδιά παρακολούθησαν και σχετικό βίντεο.

O   O

O   O

O    O

 O

O    O

Αφού στη θεωρία τα καταλάβαμε όλα, κατεβήκαμε κάτω σε ένα ειδικό χώρο και περάσαμε στην πράξη. Είδαμε από κοντά τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για την παραγωγή κομπόστ, θρυμματίσαμε κλαδιά με το ειδικό μηχάνημα, είδαμε τους κατάλληλους κάδους που τοποθετούνται τα υλικά και φτιάξαμε ένα πάζλ σχετικό με τα υλικά για χρήση κομπόστ. Στο τέλος οι υπεύθυνοι απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Η προσοχή όλων ήταν αμείωτη γιατί το θέμα μας κέντρισε το ενδιαφέρον.

O   O

O   O

Και? το καλύτερο μας το φύλαξαν για το τέλος, πηγαίνοντας μας στο πάρκο του Αγίου Νικολάου, όπου είδαμε πως η φύση φροντίζει για την παραγωγή κομπόστ!

ΖΟΡΜΠΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ

Δασκαλα Ε΄ τάξης

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>