O

Την  Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2015 στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος μας «Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι» επισκεφθήκαμε το ίδρυμα «Πασχάλη και Ιωάννας Τερζή» που λειτουργεί στο Αιγίνιο.

Μείναμε κατάπληκτοι! Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε το πλήθος και την ποικιλία των εκθεμάτων του μουσείου! Ο κ. Αναστάσιος Τερζής μας μίλησε για την ίδρυση του Αιγινίου και την πορεία της εκπαίδευσης στον τόπο μας.

   O

Σε κάθε τοίχο του μουσείου υπήρχαν πολλές παλιές και νέες φωτογραφίες που μαρτυρούσαν την ιστορία του τόπου μας αλλά και τις συνήθειες, τα ήθη και τα έθιμα των συμπολιτών μας από τις «αξέχαστες πατρίδες» μέχρι σήμερα.

Είδαμε ακόμη συλλογές αντικειμένων αλλά και μηχανημάτων τύπου και τηλεφωνίας. Ενθουσιαστήκαμε με τις συλλογές εντόμων, πολύτιμων λίθων αλλά και με τις αγιογραφίες. Εκεί όμως που αφιερώσαμε πολλή ώρα ήταν στις προθήκες με τα νομίσματα από κάθε γωνιά του κόσμου αλλά και κάθε ιστορικής περιόδου!

   O

Στη συνέχεια ο κ. Τερζής μας οδήγησε σ? ένα υπόγειο χώρο που είχε συγκεντρώσει εφημερίδες, περιοδικά και αρχειακό υλικό. Η ιστορία της Ελλάδας μέσα από κιτρινισμένες σελίδες. Τέλος ξεναγηθήκαμε σ? ένα νέο χώρο στον οποίο φιλοδοξεί να στεγάσει την βιβλιοθήκη που ετοιμάζει.

Φύγαμε κρατώντας στο χέρι το στυλό που μας χάρισε ο κ. Τερζής και στη σκέψη  μας την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό για την επίσκεψη αλλά και τον μεγάλο μας θαυμασμό για το έργο του!

Συστήνουμε λοιπόν ανεπιφύλακτα και στους υπόλοιπους μαθητές μικρότερους και μεγαλύτερους από το δικό μας σχολείο αλλά και από άλλα  να προγραμματίσουν μια επίσκεψη γιατί πράγματι αξίζει. Άλλωστε πρέπει ν? «αγκαλιάζουμε» και να τιμούμε τέτοιες προσπάθειες.

Η συγγραφική Ομάδα

Της ΣΤ΄ τάξης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>