att.eXwfI1D00P1HnIr8ub0XxDGYBFmD5U3tZsabQN6Dur0 att.K-AyEXIvQgCSjrmgW7_qY-NbNJGodcrHdlgFljPGIrs

Την Πέμπτη, 25 Απριλίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ’, Ε’ και Στ’ τάξεων του σχολείου παρακολούθησαν διαδικτυακά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μαρία Κάλλας: Μια και μοναδική». Το πρόγραμμα, το οποίο παρουσίασε η μουσικολόγος Gabriella Spanó, αφορούσε τη ζωή και την καριέρα της εξαιρετικής ελληνίδας υψιφώνου του 20ου αιώνα, Μαρίας Κάλλας (1923-1977) και πραγματοποιείται μέσα από τη συνεργασία της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» και της Museotek (ψηφιακή πλατφόρμα και εφαρμογή που επιτρέπει την εξ αποστάσεως και σε πραγματικό χρόνο περιήγηση σχολείων σε χώρους πολιτισμού και μουσεία σε όλη τη χώρα).

Τα παιδιά, μέσα από το πρόγραμμα αυτό, απέκτησαν ερεθίσματα και πολύτιμα εφόδια όχι μόνο για τη ζωή και την τέχνη της Μαρίας Κάλλας, αλλά και για τη δομή μιας όπερας, τις φωνές των τραγουδιστών του κλασικού ρεπερτορίου κ.ά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι μαθητές/τριες συμμετείχαν διαδραστικά μέσα από τη συμπλήρωση μικρών εργασιών/δραστηριοτήτων και είχαν τη δυνατότητα να υποβάλουν τα ερωτήματά τους στη μουσικολόγο. Έτσι, κατάφεραν να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως: Ποια ήταν η Μαρία Κάλλας; Ποιο είδος μουσικής τραγουδούσε; Τι είναι μια όπερα; Τι είναι το libretto; κ.ά. Ταυτόχρονα, τα παιδιά έτυχαν διαδικτυακής περιήγησης στους χώρους της μουσικής βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» καθώς και στην αίθουσα μελέτης της Μαρίας Κάλλας που βρίσκεται στον ίδιο χώρο.

Τέλος, οι μαθητές/τριες άκουσαν και είδαν σπάνια στιγμιότυπα της Μαρίας Κάλλας όπου τραγουδά άριες από τις όπερες Tosca, Norma, Carmen, Medeaκ.ά. Παιδιά και εκπαιδευτικοί, εκτίμησαν πολύ την παρουσίαση της μουσικολόγου και αποχώρησαν πλουσιότεροι σε γνώσεις, ακούσματα και εφόδια σχετικά με την πολύτιμη τέχνη της διασημότερης σοπράνο του 20ου αιώνα, της ελληνίδας Μαρίας Κάλλας.

att.9-T15semxCjGQK5ktILeS3jlNcX9G4iacIpCThgs6kg  att.t6C_SP-kfVExsuDk2h-ZzFwUSz1I2YkOcnf-iHE0Tco

att.fTILUqaOIgLz9R8w1Sybyv4YM3Lgz2anGrEW9B8Sa0c att.kc09rAd0AIG1B0Ad2RZVxZY-jacjNsYHEzm7BlwbVo8 att.pAPiHx8n3_bCuw7K39x0fYEbxVW_4609JUXa3aWexEc

( ΜΑΡΚΟΥΛΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΠΕ79.01)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>