Σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 στο πλαίσιο του εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2023 οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν αθλητικές δραστηριότητες με κοινό σύνθημα: «Η Κίνηση δίνει Ζωή», προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου.

Σύμφωνα με τα παραπάνω και έχοντας ως βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, οι μαθητές των Γ΄, Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων περπάτησαν από το σχολείο μέχρι το αλσύλλιο του Αγίου Γεωργίου,  περίπου 2600 μέτρα. Εκεί υλοποίησαν «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες εξερευνώντας το χώρο, αξιοποιώντας τον για σωματική άσκηση και παιχνίδι και συνδυάζοντας το με μια περιβαλλοντική δράση και συγκεκριμένα με το πότισμα των δέντρων που φυτευτήκαν με τη βοήθεια τους την προηγούμενη χρονιά.

Ε2Β   Ε3   Ε4Β           Ε5Β    Ε6Β   Ε7Β  Ε 1Β

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε πικ νικ στη φύση με τη βοήθεια και τη παρουσία γονέων. Οι μαθητές μας αν και κουράστηκαν, δήλωσαν όμως ότι τους άρεσε πολύ η αθλητική δραστηριότητα στη φύση.

Επίσης στην αυλή του σχολείου όπου παρέμειναν οι μικροί μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης σε συνεργασία με τα νήπια του 2ου Νηπιαγωγείου Αιγινίου που μας έκανε την τιμή να δεχτεί την πρόσκληση μας και να συμμετέχει στις δράσεις μας, υλοποιήθηκαν δύο κινητικές δραστηριότητες με μεικτές ομάδες σχετικές με την σκυταλοδρομία του «ΕΥ». Στις δράσεις συμμετείχαν και οι γονείς των μαθητών οι οποίοι έπαιξαν μαζί τους και βοήθησαν στην αναγνώριση των καρτελών του «ΕΥ». Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις και τις απόλαυσαν μαζί με τους γονείς και τις γιαγιάδες τους.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 11Β   ΠΑΙΧΝΙΔΙ 12A  ΠΑΙΧΝΙΔΙ 8Β

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 10Β   ΠΑΙΧΝΙΔΙ 7Β  ΠΑΙΧΝΙΔΙ 6

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 5β    ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4Β    ΠΑΙΧΝΙΔΙ 3Β

ΠΑΙΧΝΙΔΙ 4Β ΠΑΙΧΝΙΔΙ 2 ΠΑΙΧΝΙΔΙ 1β

Στη συνέχεια στρώσανε τα χαλάκια τους και παρέες παρέες οργάνωσαν το πικ νικ με σπιτικά εδέσματα ενισχύοντας έτσι την κοινωνικοποίηση τους. Όταν τελείωσε το πικ νικ οι γονείς αποχώρησαν και οι μαθητές με τις δασκάλες τους έκαναν κατασκευές αφιερωμένες στην Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

πικ νικ Α1  πικ νικ Β1  πικ νικ νηπια.2jpg3

Οι μαθητές της Α΄ τάξης αφού πρώτα μάζεψαν με το καλαθάκι τους φύλλα και λουλούδια από την αυλή του σχολείου, έφτιαξαν σελιδοδείκτες ενώ οι μαθητές της Β΄ τάξης ζωγράφησαν το αγαπημένο τους άθλημα και με τις ζωγραφιές τους έφτιαξαν ένα κολλάζ. Τα νήπια επίσης με τις δικές τους ζωγραφιές έφτιαξαν το δικό τους κολλάζ.

σελιδοδεικτης 1   σελιδοδεικτης 2

σελιδοδεικτης 4  σελιδοδεικτης 3Β

κολλαζ Α2  κολλαζ ΑΒ2 κολλαζ νηπια2

Η μέρα κύλησε με πολύ κίνηση, παιχνίδι, χαρά και διασκέδαση και την απόλαυσαν όλοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>