ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟ   Afisa-IBBY_59x42_31jan2023-1-1  μηνυμα βιβλιου

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο την ημέρα που γεννήθηκε ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, στις 2 Απριλίου . Καθιερώθηκε από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – ΙΒΒΥ) το 1966.

Από τότε, κάθε χρόνο, ετοιμάζεται ένα μήνυμα και μια αφίσα από ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της οργάνωσης αυτής τα οποία διανέμονται σε όλο τον κόσμο, με σκοπό να τονίσουν την αξία των βιβλίων και της ανάγνωσης και να ενθαρρύνουν τη διεθνή συνεργασία για την ανάπτυξη και τη διάδοση της λογοτεχνίας για παιδιά και νέους.

 Υπεύθυνο εθνικό τμήμα για φέτος, 2023, να ετοιμάσει το μήνυμα αλλά και την αφίσα ήταν το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ. Για αυτό την ημέρα, 2 Απριλίου 2023 η καρδιά του παιδικού βιβλίου σε όλον τον κόσμο χτυπάει ελληνικά. Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ηλιόπουλος έγραψε το παγκόσμιο μήνυμα ενώ η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από την εικονογράφο Φωτεινή Στεφανίδη.

Όπως σε όλες τις χώρες, τα παιδιά, οι συγγραφείς, οι εικονογράφοι, οι μεταφραστές, οι βιβλιοθηκονόμοι, οι εκδότες και οι εκπαιδευτικοί γιορτάζουν την παγκόσμια αυτή ημέρα με διάφορες εκδηλώσεις σε σχολεία, βιβλιοθήκες, βιβλιοπωλεία, πλατείες και άλλους χώρους, έτσι κι εμείς θα τιμήσουμε τη μέρα αυτή με διάφορεες δράσεις δείχνοντας έτσι την αγάπη και το ενδιαφέρον μας για τα βιβλία και το διάβασμα.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>