Αγαπητοί γονείς,

Σας εύχομαι καλή και ευλογημένη χρονιά. Τη Δευτέρα λοιπόν επανερχόμαστε στο σχολείο με χαρά αλλά και αγωνία για την ασφάλεια όλων μας, μαθητών και εκπαιδευτικών. Όμως για να εξασφαλίσουμε την ασφαλή λειτουργία του σχολείου θα πρέπει όλοι να τηρήσουμε τα νέα μέτρα όπως αναφέρονται παρακάτω:

  • την πρώτη εβδομάδα (10-15/1) τα τρία self- test θα πραγματοποιηθούν έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση δηλαδή ο μαθητής/τρια θα το κάνει την Κυριακή το απόγευμα για να δείξει την σχολική κάρτα τη Δευτέρα (10/1), θα ξανακάνει το απόγευμα της Δευτέρας για να τη δείξει την Τρίτη (11/1) και το απόγευμα της Πέμπτης για να τη δείξει την Παρασκευή (14/1).
  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
  • βεβαίωση αρνητικού self test (σχολική κάρτα) οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.
  • η δήλωση για το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19
  • Σε περίπτωση αδυναμίας εκτύπωσης της σχολικής κάρτας, αυτή μπορεί να συμπληρωθεί και να υπογραφεί και χειρόγραφα από τους γονείς/κηδεμόνες του ανήλικου μαθητή.
  • Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, διενεργείται αυξημένος έλεγχος σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν ένα ράπιντ τεστ την πρώτη μέρα, από ένα σελφ τεστ τις επόμενες τρεις ημέρες και ένα ραπιντ τεστ την πέμπτη ημέρα, δηλαδή 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα. (βλ. συνημμένο πίνακα)
  • Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.
  • Σε περίπτωση που μαθητές είναι στενές επαφές κρούσματος COVID-19 εκτός σχολείου:
  • Αν πρόκειται για εμβολιασμένους μαθητές, τότε προσέρχονται στο σχολείο κανονικά και κάνουν τρία σελφ τεστ τις ημέρες 0-1, 3 και 5-7.
  • Αν πρόκειται για μη εμβολιασμένους μαθητές, τότε παραμένουν σε απομόνωση για 5 ημέρες, και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα μετά την έκθεση.

Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν πίνακα με συγκεντρωτικές πληροφορίες ενώ μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το ΦΕΚ 7Β/6-01-2022 που αναφέρεται στα μέτρα στο έγγραφο που σας επισυνάπτουμε:

ΠΙΝΑΚΑΣ

Τέλος σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν το παιδί νοσεί με covid-19 ή αποτελεί στενή επαφή οικογενειακού περιβάλλοντος. Είμαστε πάντα κοντά σας για να λύσουμε κάθε σας ανησυχία. Καλή αρχή στο σχολείο!

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια

Κυριακούλη Μαρία

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>